SEO Monitor: Am lansat SEO Monitor App: primul tool de SEO pentru manageri.

SEO Monitor App, un tool revolutionar pentru lumea SEO. Sunt sute de tool-uri SEO pe piata printre care unele foarte cunoscute, precum SEOmoz sau Majestc SEO.

Toate sunt insa dedicate profesionistilor in SEO, celor cu un background tehnic. Ceilalti profesionisti implicati in promovarea pe motoarele de cautare – brand manageri, marketing manageri, antreprenorietc. – aveau nevoie de o solutie de SEO dedicata lor. Pentru ei lansam SEO Monitor App, primul tool de SEO pentru manageri.

 

Din acest articol veti afla:

  • ce functionalitati revolutionare aducem prin SEO Montior App
  • un preview al aplicatiei
  • cand si cum este disponibila aplicatia
  • ce se va intampla cu seomonitor.ro si utilizatorii sai (vesti bune, nu va faceti griji!)

 

In sfarsit SEO + Manageri = Love

Poate suna ciudat, dar daca este sa privim dragostea, pragmatic, ca o suma de buna intelegere, descoperire si o si mai buna gestiune a activitatilor, atunci SEO Monitor App este ingredientul care face posibila ecuatia. Pentru ca SEO Monitor App permite managerilor din industrie, care nu au neaparat un profil tehnic – brand manageri, marketing manageri, CEO, antreprenori – sa inteleaga mai bine impactul motoarelor de cautare asupra afacerii, sa descopere noi oportunitati de promovare si sa gestioneze campaniile de SEO.

SEO Monitor App = Understand + Discover + Manage

Aplicatia SEO Monitor App este alcatuita din 3 componente cu functionalitati complementare – Understand, Discover, Manage – care vor revolutiona industria SEO si vor schimba modul in care este ea perceputa astazi.

  1. Prima ajuta la intelegerea impactului motoarelor de cautare asupra business-ului
  2. A doua ajuta la descoperirea celor mai mari oportunitati pentru a creste rezultatele in SEO
  3. Iar a treia permite gestionarea strategiei SEO si urmarirea evolutiei acesteia

 

SEO Monitor App: Understand

Prima componenta ajuta managerii sa inteleaga impactul motoarelor de cautare asupra afacerii afisand doar informatiile relevante: traficul segmentat in brand / non-brand, conversiile pe care le genereaza direct si cele pe care le influenteaza.

 

Understand-SEO-monitor.com_

 

Poate cel mai interesant set de indicatori din aceasta sectiune este cel legat de conversiile influentate de traficul organic. Daca ne gandim la conversiile unui website, primul instinct este consultarea datelor din Google Analytics. Insa datele din Analytics ne vor arata doar comenzile sau conversiile care s-au facut imediat dupa ce vizitatorii au cautat o expresie in Google si au descoperit astfel website-ul.

Dar, de cele mai multe ori, ei nu cumpara la prima interactiune cu un website. Consumatorii online au comportamente foarte diferite in procesul de cumparare.

 

Conversion-Paths-exemplu-SEO-monitor

 

Cu ajutorul SEO Monitor App poti afla acum cate comenzi sau conversii inchise prin alte canale au fost influentate de cautarile in Google. Astfel poti afla cat de mult a ajutat vizibilitatea in Google pentru ca vizitatorii sa descopere site-ul, cat de mult i-a incurajat sa revina pe website si cat de multe comenzi s-au inchis direct din cautarile organice.

 

SEO Monitor App: Discover

Acum ca avem o componenta care ajuta la intelegerea rezultatelor, ne putem raspunde la alte intrebari: cum influentam rezultatele in SEO? Alegem cuvinte cheie si crestem vizibiltatea pe ele, dar cum le alegem? In functie de volumul de cautari? Dar daca este foarte dificil de atins topul? Daca dupa ce ajungem in top nu avem vanzari? La toate intrebarile acestea raspundem cu a doua componenta – Discover – care va permite utilizatorilor sa identifice cele mai mari oportunitati in SEO pentru a crea si adapta inteligent strategiile lor.

 

Discover-SEO-monitor.com_

 

SEO Monitor App introduce 3 indicatori noi in industria SEO: dificultate, previziuni de vanzari si oportunitate.

  • Indicatorul de dificultate. Specialistii SEO analizau inainte profilurile de link-uri ale competitorilor, diferentele de factori onpage, chiar si diferentele de brand awareness. Un proces foarte complicat care nu putea fi aplicat pentru sute sau mii de cuvinte cheie. Dupa un an de cercetari si incercari, am ajuns in punctul in care calculam automat acest indicator si il afisam intr-un mod extrem usor de inteles si comparat.
  • Indicatorul de previziuni de vanzari. Are legatura cu un comportament specific in SEO: „muncesc azi, culeg roadele in timp”. SEO este un proces care genereaza rezultate cu un decalaj de timp destul de mare, poate cel mai mare din mediul online. Avantajul in schimb este ca odata ce a generat rezultate, creeaza si inertie, adica va continua sa genereze rezultate in timp fara un efort suplimentar. Asta il face foarte eficient, dar si sensibil la greseli de strategie. Cu SEO Monitor App introducem pentru prima data un indicator care estimeaza rezultatele pe care le va obtine un website odata ajuns in topul Google pentru un cuvant cheie. Ca sa ajungem la aceasta estimare a fost nevoie sa estimam traficul, rata de conversie si cosul mediu pentru fiecare cuvant cheie.
  • Indicatorul de oportunitate. Acum pentru ca stim cat de dificil este sa concuram pe un cuvant cheie si la ce rezultate ne asteptam dupa ce am atins topul Google, putem spune ca avem un al treilea indicator pe care l-am numit: oportunitate. Acesta arata unde este cel mai inteligent sa ne concentram eforturile pentru a genera rezultate. Si vorbim acum despre conversii si venituri, nu despre pozitii si trafic.

 

Mai mult, SEO Monitor App va oferi si un set de sugestii de cuvinte cheie oportune pentru SEOpornind de la datele extrase din Google Analytics care includ si informatiile din campaniile Google Adwords.

 

SEO Monitor App: Manage

Cand construim o strategie de marketing online plecam de la produsele pe care vrem sa le promovam, tinem cont de caracteristicile lor si avantajele competitive. Alegem sa promovam, de exemplu, „jucarii lego” sau „carti electronice gratuite”. Directia se aplica apoi pe toate calanele de promovate: newslettere, Google Adwords, etc. In SEO aceasta aliniere nu se facea pentru ca pana acum nu exista un tool care sa faciliteze gestionarea activitatii in functie de strategia de marketing. Introducem un nou concept care va revolutiona modul in care gestionam si urmarim campaniile SEO: gruparea cuvintelor cheie in functie de produsele pe care le vizeaza, caracteristicile lor si avantajele lor competitive.

Conversiile directe si asistate pe care le-am vazut la nivelul website-ului in Understand, acum sunt evaluate la nivelul grupului. Acesti indicatori ofera claritate asupra rezultatelor pe care le genereaza un grup.

 

Manage-SEO-monitor.com_

 

Experienta acumulata ne-a mai invatat ca in momentul in care un cuvant cheie ajunge in top el va atrage dupa el alte cuvinte din acelasi grup semantic. De aceea, in SEO Monitor App am introdus noi indicatori care sa ilustreze acest efect: broad keywords si broad traffic. Acesti indicatori la nivelul unui grup se traduc astfel: evolutia cuvintelor din acest grup a mai influentat X cuvinte cheie care au ajuns in top si care au generat Y vizite. Acest efect secundar a fost ignorat pana acum, desi de multe ori este mult mai important decat efectul principal, acela adus de cuvintele cheie selectate.

Interesat de SEO Monitor App?

Pana in iunie 2013, SEO Monitor App este in Beta Testing si este disponibil in exclusivitate in reteaua de clienti si parteneri SEO Monitor. Dupa aceasta data, aplicatia va fi lansata oficial atat in Romania, cat si la nivel international.

Daca esti interesat de produs, am lansat o lista de inscriere pe seomonitor.com. Daca iti lasi adresa de email, vei fi printre primii care vor afla de lansare.

Bye-bye vechiul tool SEO Monitor! HELLOOO noul SEO Monitor App!

Of, vechiul tool SEO Monitor (seomonitor.ro)…acest mic tool de SEO, cu functiile lui tehnice; a fost motorul formarii comunitatii SEO Monitor de peste 7000 de utilizatori. Si-a facut treaba onorabil (mai in hop-uri pe final, caci … asa sunt finalurile), ne-am mandrit cu el si tare grea ar fi fost despartirea daca succesorul sau, SEO Monitor App, nu ar fi fost asa un “nou inceput” pentru noi si pentru lumea SEO, in general. Desi e deja evident anuntul urmator, ne dorim sa-l facem in stil traditional regalist: seomonitor.ro a murit! Traiasca SEO montior App!

De fapt, acum cand lansam acest anunt, seomonitor.ro n-a murit. Dar va iesi din functie si isi va inceta onorabila activitate la 15 aprilie 2013. Utilizatorii actuali ai aplicatiei vor fi transferati automat catre SEO Monitor App. Ne dorim ca mutarea catre aceasta aplicatie sa fie cat mai lejera pentru comunitatea noastra de 7000 de utilizatori, motiv pentru care ne-am hotarat ca fiecare sa isi poata pastra datele de autentificare; pe scurt, accesul in SEO Monitor App se va face cu acelasi user si parola ca si in seomonitor.ro.

 

Suntem nerabdatori sa il cunoasteti cu totii pe SEO Monitor App in iunie 2013, dar pana atunci va invitam la un preview pe seomonitor.com. Feedback-ul este binevenit, ca intotdeauna.

TAGS: SEOmonitor,

logo
Bucharest
5-7 Dimitrie Pompeiu
T +40 (31) 620 3443
Chișinău
64 Sciusev St.
T +37 (32) 222 4782