Noutăți: rezidenți și livrarea fazei II

Procesul de reconversie pentru cea de-a doua etapă a proiectului se apropie de final. Ca structură și fațadă, clădirile D și E au fost finalizate în cursul lunii aprilie, când s-au livrat un total de 13 412 mp destinați amenajării de spații de birouri clasa A. Antreprenorul general, CON-A, a declarat că lucrările au decurs conform graficului. Finisajul spațiilor durează în jur de 2-3 luni în funcțiile de specificațiile clienților.

dg-20150422-6684

 

Pe 15 mai rezidenții fazei a doua, Luminos Software și Makronetz Development se vor muta în noile spații, în clădirea E. Luminos Software este o companie de dezvoltare software, aplicații enterprise pentru mobile și desktop pentru companii orientate spre calitate. Makronetz oferă soluții software personalizate pentru companii internaționale. Focusul companiei Makronetz este de a construi soluții software accesibile, optimizate și user friendly.

Acum că prima fază a proiectului este în totalitate ocupată iar pentru cea de a doua am semnat antecontracte și contracte pentru 40% din suprafața oferită, ne putem concentra pe dezvoltările viitoare ale parcului nostru tehnologic. Clădirea D a fazei a doua oferă 2.800 m2 pe nivel, cu potențial de a găzdui câte o singură companie pe nivel, într-o compartimentare eficientă. Primii rezidenți ai acestei clădiri se vor muta în luna iulie, de asemenea o parte din rezidentii fazei intai si-au exprimat intentia de extindere. Regal Beloit, leader global în industria de manufacturare a motoarelor electrice, se va alătura proiectului Liberty Technology Park Cluj în luna iulie.

Cea de-a treia și ultimă etapă a proiectului constă în construirea unor clădiri noi în cadrul parcului tehnologic. Aceste pavilioane vor răspunde creșterii afacerilor dar și numărului de angajați ai rezidenților crescuți în parcul tehnologic. Lucrarea este planificată pentru 2016 și va fi demarată la cerere.

„Suntem pregătiți să primim rezidenții nou-veniți cu același profesionalism cu care am făcut-o și până acum. Le vom oferi facilități premium, infrastructură de ultimă generație în spații livrate la cheie, personalizate în funcție de nevoile companiei și ale angajaților.” – a declarat Nina Moldovan, CEO Liberty Technology Park

dg-20150422-6709

 

Peste 400 de locuri de muncă noi create într-un an și jumătate

„Eforturile noastre dau roade, iar rezultatele se văd lună de lună. Parcul evoluează constant, lucru vizibil nu doar din punct de vedere arhitectural și al facilităților, ci și din perspectiva rezidenților ce se dezvoltă odată cu noi. De la inaugurarea parcului și până în prezent am contribuit la generarea a peste 400 de locuri noi de muncă alături de rezidenții noștri.” – Ion Sturza, Chairman Fribourg Capital

Inaugurat în Decembrie 2013, Liberty Technology Park Cluj integrează toate elementele necesare unui mediu business efervescent. De la spații de birouri de ultimă generație, la gama completă de facilități, alături de un spațiu dedicat organizării de evenimente și un teren de sport multifuncțional, Liberty Technology Park Cluj oferă toate componentele esențiale pentru ca atât rezidenții cât și oaspeții ocazionali să beneficieze de cea mai plăcută experiență în incinta parcului.

Inițiativa ce a transformat o platformă industrială într-un veritabil parc tehnologic a avut și un impact pozitiv asupra mediului business local. Alături de revitalizarea fostei zone industriale din punct vedere arhitectural, proiectul a creat și un mediu propice dezvoltării de afaceri noi dar și extinderii celor existente.

În momentul de față, parcul tehnologic găzduiește 12 companii mari și medii (Siemens, Halcyon Mobile, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, Makronetz, și Tulemod), acceleratorul de afaceri – Spherik Accelerator, Omifa, un studio de design – Ecuson Studio, restaurantul La Casa și Liberty Fitness. Profilul companiilor susține conceptul inițial al parcului de a reuni nume importante din sfera IT&C și R&D locală dar și internațională.

Spherik Accelerator este o platformă menită să ajute, să crească și să dea viață afacerilor cu potențial, o platformă destinată dezvoltării și implementării de afaceri pe plan local dar și internațional. Acceleratorul de afaceri pune la dispoziție mediul perfect în care investitori, mentori, specialiști și tineri pasionați de tehnologie și antreprenoriat sunt reuniți. În prezent, primul program inițiat de Spherik este în plină desfășurare, acesta ajutând 5 echipe să își lanseze proiectele. „Fotocolaj” este unul din proiectele deja lansate ce beneficiază de ajutorul echipei Spherik pentru îmbunătățirea serviciilor oferite iar aplicația „Primul doctor” a fost lansată la începutul lunii martie, fiind primul startup inițiat crescut și dezvoltat prin intermediul platformei Spherik. Puteți descoperi mai multe despre inițiativa celor de la Spherik Accelerator pe blogul lor.

dg-20150422-6701

 

Evenimente, sport și relaxare

Liberty Event Venue este o zonă destinată organizării de conferințe și evenimente. Aceasta a fost creată cu scopul de a încuraja, susține și iniția un dialog constructiv între profesioniști pasionați de tehnologie. Liberty Event Venue se adresează publicului larg oferind toate facilitățile necesare pentru găzduirea de evenimente tematice.

Spațiul cuprinde o sală de conferințe și o sală de întâlniri mai restrânse. Sala de conferințe are o aranjare de tip teatru cu o capacitate de 150 de locuri și un spațiu total de 170 mp. Este prevăzută cu toate facilitățile necesare: sistem de sunet, microfoane, video proiector precum și o zonă de networking și coffee break. Sala de întâlniri oferă facilitățile menționate anterior, o masă cu o capacitate de 16 locuri și un spațiu de 34 mp.

dg-20150211-2139

 

Liberty Fitness este oaza de sport și wellness din cadrul parcului nostru ce cuprinde o zonă de cardio dar și aparate pentru diferite exerciții de fitness. Orarul a fost gândit în așa fel încât să mulțumească atât rezidenții cât și orice alți amatori de wellness și sport. Cei interesați pot participa și la diferite cursuri de cardio. Amatorii de fotbal și tenis se pot bucura de terenul nostru de sport exterior multifuncțional.

Rezidenții noștri sunt de asemenea invitați să sărbătorească orice ocazie festivă pregătind o masă delicioasă la grill-ul din curtea parcului.

dg-20150422-6691 10341770_782041578539145_4660149597769303699_n

 

Despre proiect

Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic construit într-un spațiu revoluționar, creat pentru a oferi condiții excepționale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D. Parcul tehnologic găzduiește următoarele companii: Siemens, Halcyon Mobile, Recall Information Services, Control Data Systems, KPMG, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Tulemod, Liberty Fitness și Omifa. Proiectul ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea este o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Investiția până în momentul actual a fost de peste 11 milioane de euro.

dg-20150422-6706

TAGS: LIBERTY TECHNOLOGY PARK CLUJ,

logo
Bucharest
5-7 Dimitrie Pompeiu
T +40 (31) 620 3443
Chișinău
64 Sciusev St.
T +37 (32) 222 4782