Faza 1 a Liberty Technology Park Cluj este închiriată

Cluj-Napoca, Luni 2 Iunie 2014

re-0549

 

Ion Sturza, președintele fondului de investiții Fribourg Capital a reușit să atragă încă o dată capital pe pământ românesc. Siemens România va fi noul rezident al proiectului Liberty Technology Park Cluj.

„Noii clienți vor adăuga valoare nu doar conceptului nostru de parc tehnologic ci și dinamicei scene tech ce se dezvoltă în Cluj-Napoca în prezent. Acesta este un obiectiv pe care îl susțin: transformarea orașului Cluj-Napoca într-un pol al excelenței în domeniul IT”. – a declarat Ion Sturza, Chairman Fribourg Capital.

ITC_In_the_Park_Ion_Sturza5c12a6

 

Din 6 decembrie 2013 de când și-a deschis porțile și până în prezent parcul tehnologic găzduiește 8 companii: Halcyon Mobile, Recall, La Casa, Makronetz, Ecuson Studio, Spherik Accelerator, Tulemod și Siemens. 100% din suprafața primei etape este închiriată.
Profilul companiilor întregește conceptul parcului tehnologic Liberty. Makronetz este o companie de software development. Ecuson Studio este un studio de branding, web design și web development de origine clujeană. Halcyon Mobile, companie specializată în dezvoltarea și crearea de aplicații mobile pentru iOS și Android. Recall se ocupă cu managementul securizat al informațiilor iar La Casa este primul chiriaș în zona de retail și leisure oferind o gamă variată de produse pe care rezidenții le pot savura într-un restaurant cu terasă. Tulemod este un start-up ce fructifică ultimele inovații tehnologice pentru a reduce ineficiențele din fluxul de lucru al industriei modei prin folosirea animațiilor și a ilustrațiilor 3D.
În luna august un departament al Siemens, companie de referință în domeniul ingineriei și tehnologiei se va muta în parcul tehnologic Liberty. Mutarea efectivă se va face la începutul lunii august, compania ocupând o suprafață totală de 3 000 m2.

re-0692

 

Dezvoltările proiectului continuă

Planurile de viitor ale parcului Liberty includ și alegerea în luna iunie a antreprenorului general pentru etapa a 2-a a proiectului. A 2-a fază a proiectului va fi livrată la finele acestui an, oferind un total de 13 412 m2 aparținând clădirilor D și E. Suprafețele generoase per etaj – 3 600 m2 – oferă companiilor oportunitatea de a ocupa un nivel întreg. Interiorul spațiilor este tip „open space” cu o distribuție excelentă ce permite nu doar o compartimentare eficientă, ci și personalizarea spațiului în funcție de specificul companiilor. Lucrările pentru faza a II-a a proiectului vor începe în luna Iunie.

De asemenea, proiectul de amenajare al spațiilor verzi este în derulare. În momentul de față se continuă amenajarea zonelor verzi corespunzătoare primei faze a proiectului: 13 250 m2 ce găzduiesc terenurile multifuncționale de sport, o grădină cu pomi fructiferi și pistele de biciclete.

„Până la data de 1 august 2014 faza 1 a parcului va fi ocupată în proporție de 100%. Companiile și-au arătat interesul sporit și pentru faza a doua, unde am semnat antecontracte pentru 30% din suprafață. Spațiile vor fi ocupate în Decembrie 2014 și Ianuarie 2015.” – a declarat Nina Moldovan, CEO.

1025507_604342269633896_346464464_ofc2137

 

Despre Liberty Technology Park Cluj

Liberty Technology Park Cluj este un parc tehnologic construit într-un spațiu revoluționar, creat pentru a oferi condiții excepționale de creștere și dezvoltare companiilor din domeniile IT&C și R&D într-un areal inedit din punct de vedere conceptual și arhitectural. Liberty Technology Park Cluj oferă rezidenților săi un habitat dinamic și efervescent, intensificând conexiunile și comunicarea dintre companii ce activează în domenii similare cu scopul de a genera, încuraja inovație și progres.

Parcul tehnologic ce reimaginează fostul activ al fabricii Libertatea este o inițiativă Fribourg Capital sub patronajul omului de afaceri Ion Sturza. Investiția până în momentul actual a fost de peste 10 de milioane de euro.
Contact

Angela Potra
Sales & Marketing Manager
+40 745 313 005 / a.potra@libertytechpark.com
www.libertytechpark.com

TAGS: LIBERTY TECHNOLOGY PARK CLUJ,

logo
Bucharest
5-7 Dimitrie Pompeiu
T +40 (31) 620 3443
Chișinău
64 Sciusev St.
T +37 (32) 222 4782